11.10.2013- 11.10.2013
Adana BTÜTÖMER’de Dersler Başladı.

Adana BTÜTÖMER bünyesinde gerçekleşen yabancılar için genel amaçlı Türkçe kursu başladı.TÖMER’de 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan 40 yabancı öğrenci; Kırgızistan, Ukrayna, Polonya, Hollanda, Moritanya, Nijerya, Tanzanya, Rusya, Amerika, Yemen, Mısır, İran, Türkmenistan gibi farklı ülkelerden gelip merkezimizde temel düzey ve orta düzey gruplarında derslere başladılar. Başbakanlık YurtdışıTürkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursu ile ülkemize gelen öğrencileri kapsayan eğitim programı Haziran ayına kadar devam edecek.

Yeni öğrenciler için gerçekleştirilen karşılama töreninde Türk lokumu ve cezerye eşliğinde bayram sevinci yaşandı. Türk Dili okutmanları tarafından yapılan konuşmanın ardından TÖMER ailesinin fotoğraf albümünden hazırlanan bir sunum gerçekleştirildi.

Bayram geleneği hakkında bilgi alan öğrenciler tebrik kartları yazmayı öğrenmenin heyecanını yaşadılar.