11.12.2013- 22.12.2013
ADANA BTÜTÖMER yabancılar için genel amaçlı Türkçe kursu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı öğrencileri 06.12.2013’te düzenlenen Adana gezisinde kentin önemli mekânlarını görme imkânı buldular.

Yabancı öğrenciler, tarihi ve kültürel zenginliği yansıtan bu mekânları rehberler eşliğinde gezdiler. Kore, Suriye, Türkmenistan, Somali gibi farklı ülkelerden gelen öğrencilere unutulmaz bir gün yaşatan gezide görülen mekânlar şunlardır: Taşköprü, Adana Etnografya Müzesi, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi, Atatürk Evi, Sinema Müzesi, Merkez Park.