10.12.2015- 17.12.2015
Adana’daki uluslararası öğrenciler kahvaltıda buluştu.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi TÖMER ile Çukurova Üniversitesi TÖMER’de Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Beşir Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Beşir Derneği Adana Şube Başkanı Ayhan BİNBOĞA,  Semerkand Vakfı başkanı Ümit ÖZLÜ, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi TÖMER Müdür Vekili  Okt. Bünyamin OĞUZ ve Okt. Latif İLTAR,  Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin SERİN, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Abdulkadir ARIKAN, Adana Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail YİĞİT, Sümer Öğrenci Yurdu Müdürü Ethem OCAK, İl Dernekler Müdürü Recep KURTOĞLU ve TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup KUTLUCA’nın da katıldığı etkinlikte öğrenciler Türk kültürünün önemli bir unsuru olan kahvaltı kültürünü yaşayarak öğrenme fırsatını buldular.

Aralarında Afganistan, Suriye, Mısır, Bangladeş, Rusya, Malezya ve Gana’nın da bulunduğu ülkelerden gelen öğrencilerin sorun ve istekleriyle yakından ilgilenen yetkililer, benzer etkinliklerin düzenli olarak yapılmasının kardeşlik duygularını güçlendireceğini dile getirdiler.  Beşir Derneği Adana Şube Başkanı Ayhan BİNBOĞA ile Semerkand Vakfı başkanı Ümit ÖZLÜ bir ay sonra piknik yapacaklarının müjdesini vererek Adana’daki tüm uluslararası öğrencileri beklediklerini ifade ettiler.