21.12.2017- 21.12.2017
Müzik Şöleni

21.12.2017 tarihinde, TÖMER tarafından düzenlenen ve “Müzik Topluluğu” üyelerinin performans sergilediği “Müzik Şöleni” etkinliğinde; TÖMER öğrencileri, Türk halkının sevincini ve kederini en derin hâliyle yansıtan türkülerimizi dinleme fırsatı buldu. Etkinliğin Koordinatörü Okt. Dr. Kadir KAPLAN, bir dili öğrenirken yalnızca o dilin sözcük hazinesini bilmenin yeterli olmadığını, dilin ait olduğu kültürü de tanımanın gerektiğini ifade etti. TÖMER Müdürü Dr. Alev ÖNDER, “Sizlere yalnızca sözcük veya cümleler öğretmiyor, müziğin diliyle de sesleniyoruz. Türkülerimiz kültürel belleğimizdir. Bugün bu etkinlikle barış ve umudun notalarına kulak verdik” diyerek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrenciler, etkinlikten çok keyif aldıklarını ve türkülerle tanışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.