19.01.2018- 19.01.2018
Kültürler Arası Etkileşim

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dış İlişkiler Biriminin Erasmus Plus projesi kapsamında Fransa ve İtalya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen konuklar için Yabancı Diller Yüksekokulu konferans salonunda bir etkinlik düzenledi. 18.01.2018 tarihinde gerçekleştirilen sunumların sabah oturumunda Adana BTÜ TÖMER öğrencileri ve okutmanları görev aldılar. Etkinlikte öğrencilerimizden Fatma Zeytun ve Muhammed Bişir Bedevi tarafından gerçekleştirilen sunum büyük beğeni topladı. Zeytun ve Bedevi, Türkiye'deki Türkçe öğrenim süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdi ve hayallerinden söz etti. TÖMER Müdür Yardımcısı Okutman Yunus Emre Çekici de katılımcıların ilgiyle ve merakla dinledikleri sunumunda Türkiye'de ve Adana BTÜ'de Suriyelilere yönelik Türkçe öğretimi alanındaki uygulamalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinden bahsetti. Etkinlik, katılımcıların soruları ve değerli katkıları ile son buldu.