27.03.2018- 27.03.2018
Dünya Ormancılık Günü Üniversitemizde Kutlandı
Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı, bu yıl Üniversitemizde kutladı. Orman Haftası dolayısıyla Üniversitemiz yerleşkesinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri, Meteorolojı ve DKMP 7.Bölge Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Üniversite ve Orman Teşkilatı Çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, Bir ağaç yetiştirmenin bir çocuk yetiştirmek kadar meşakkatli olduğunu söyleyerek, Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile dağıtılacak olan fidanlara sahip çıkılmasını isteyerek, doğaya dolayısıyla da geleceğe verilecek değeri, dikilen fidanları büyüterek, yeşerterek taçlandırılacağını belirtti.

Tören, ağaç, orman ve doğa konulu şiirin okunmasının ardından fidan dikim ve bakım tekniği ile birlikte Servi, Fıstıkçamı, Çınar, Defne ve türlerindeki fidanlar, protokol üyeleri ve davetliler tarafından toprakla buluşturularak, ilk can suyu verildi. Tören alanında, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı, Bölge Müdürlükleri tarafından kurulan stantları da gezen protokol üyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü standında ücretsiz fidan dağıttı. TÖMER öğrencileri törene katılmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Fidanlara büyük heyecanla dokunan öğrencilerimiz daha yeşil bir alanda yaşamanın önemini vurguladılar.