26.04.2018- 26.04.2018
Adana Gezisi

26.04.2018 tarihinde TÖMER öğrencileri Adana’nın önemli kültür merkezlerini ve müzeleri gezdiler. Adana Sinema Müzesi TÖMER öğrencilerine rehber eşliğinde tanıtıldı. İçerisindeki fotoğraf, kitap, afiş ve diğer dokümanlarla Türk sinema tarihine ışık tutan müze öğrenciler tarafından çok beğenildi. 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerinden biri olan Atatürk Evi de şehrin önemli mekânları arasında yer almaktadır. Gezide öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk ve eşine 15 Mart 1923 tarihinde ev sahipliği yapan bu binayı da gezerek rehbere çeşitli sorular sorma imkânı buldular. Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde, Adana kent merkezinde, Adana (Seyhan) ve Karşıyaka (Yüreğir) yakalarını birleştiren köprüdür. Gezide öğrencilerimiz bu tarihi köprüyü de gördükten sonra 200 kişilik kütüphane ve 368 kişilik tiyatro salonunun yer aldığı Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’ni gezdiler. Öğrenciler gezide hem keyifli saatler geçirdiler hem de şehri daha iyi tanıma imkânı buldular.

br>