19.11.2018- 19.11.2018
Çalıştay

ADANA BTÜ TÖMER “Mülteci, Sığınmacı Ve İhtiyaç Sahibi Yerel Halkın Geçim Kaynağını Geliştirme Çalıştayı”na Katıldı.

ADANA BTÜ TÖMER Öğretim Görevlileri Dr. Kadir Kaplan ve Volkan Kurt, 14 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen “Mülteci, Sığınmacı ve İhtiyaç Sahibi Yerel Halkın Geçim Kaynağını Geliştirme Çalıştayı”na katılmıştır. Programda Türk Kızılay Program Yöneticisi Cihan Arsu, Adana Büyükşehir Belediyesi Göç ve Göçmen İşleri Md. Sait Altıparmak, Adana Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Velican Doğru, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş ile diğer çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri konuşmacı olarak yer almışlardır. Bu kapsamda, üniversitemiz adına mülteci ve sığınmacıların barınma ve iş olanakları açısından Türkçe bilmelerinin önemi hakkında bilgi verilmiştir.